Puhább élet nekünk és a következő generációknak


A Tento a Metsä Group egyedülálló és fenntartható értékláncában készül.

Gondoskodunk az erdőkről

Biztosítjuk, hogy az általunk használt fa fenntarthatóan kezelt erdőkből származik, azaz olyan helyekről, ahol több fa terem, mint amennyit felhasználnak belőlük, és ahol a biodiverzitás megmarad. A nyersanyagot nagy odafigyeléssel használjuk és kezeljük.
• A fa teljes részét a lehető leghatékonyabban használjuk fel.
• A Metsä által használt fa csaknem 90%-a tanúsítvánnyal rendelkezik, 100%-a pedig fenntartható forrásokhoz vezethető vissza.

Fenntarthatóság a teljes gyártási folyamat során

Fontosnak tartjuk, hogy a gyártás egész folyamatában figyeljünk a fenntarthatóságra. Éppen ezért optimalizáljuk a víz- és energiafelhasználás hatékonyságát.
• Ha a vízről van szó, újrahasznosításról, és nem csak tudatos felhasználásról beszélünk: a felhasznált vizet többször keringtetjük a gyártási folyamatok során.
• Célunk a termelés összes melléktermékének felhasználása. Mára már ezeknek a 98%-át újra felhasználjuk.
• Fontos számunkra a működésünk fejlesztése, és célunk, hogy 2030-ra termelésünk teljes mértékben fosszilis energia nélküli legyen.

Számít a csomagolás

Törekszünk a csomagolás fenntarthatóságának javítására. Az elmúlt két évben 17%-kal csökkentettük a műanyagokat a fogyasztói termékek csomagolófóliáiban. Célunk, hogy 2030-ig kínálatunk műanyagmentes legyen.

Önhöz közel készül

Minden termékünk a nyersanyagok forrásainak és az ügyfeleink közelében készül. Ez fontos, mivel így csökkentjük a hosszú szállítási utat, és ezáltal a CO2-kibocsátást is. Célunk, hogy a szállítási távolságot a termelőüzemeinktől 500 km alatt tartsuk.