JÓ JÁTÉKKÁ

VÁLTOZTATJUK

A HOPPÁKAT

Ismerje meg a receptjeinket a meglepetéses játékra!

MINI PIZZA A NAGY ÉHSÉGRE

ÉRTÉKELJE A RECEPTET:
A KÖVETKEZŐ ÉLETKORÚ GYERMEK RÉSZÉRE:

MINI PIZZA A NAGY ÉHSÉGRE

ÉRTÉKELJE A RECEPTET:
A KÖVETKEZŐ ÉLETKORÚ GYERMEK RÉSZÉRE:

ÖSSZETEVŐK:

  • tészta (3 pohár búzaliszt, 3 kanál olívaolaj, 1 teáskanál cukor, 25g friss élesztő, fél teáskanál só, 200 ml víz)
  • feltétek: paradicsomszósz, sajt (pl. mozzarella), baromfi sonka, paprika, olívabogyó, ananász
  • tál a feltéteknek
  • homokozó formák (a legjobb, ha még nem használták őket. Ha már használták, alaposan főzze ki őket, hogy minden baktériumot és kórokozót eltávolítson.)
  • Tento Extra Strong papírtörlő

VÉGREHAJTÁS:

Minden gyerek szereti a pizzát. És ha még az is kiderülne, hogy teknősbéka vagy csillag alakja van? Tiszta boldogság! Hogy ezt meg lehessen csinálni, elég egy régi recept és egy új ötlet. Gyúrja össze a tészta minden összetevőjét, és hagyja megkelni. Ha kétszeresére nőtt a térfogata, nyújtsa ki a konyhai munkalapon, és kérje meg a gyermekét, hogy vágja ki a homokozó formákkal. A mini-pizzát helyezzék egy sütőpapírral kibélelt sütőlapra, és kenje meg mindegyiket paradicsomszósszal.

Most itt az ideje a díszítésnek. Hadd válassza ki a gyermek a kedvenc feltéteit, és hadd helyezze el a tésztán úgy, ahogy neki tetszik. Az egészet be kell hinteni reszelt sajttal, és várni kell 15 percet, amíg a tészta még tovább kel. Ezután az idő után tegyék be a sütőlapot a 200 oC-ra melegített sütőbe a következő negyedórára. Jó étvágyat!

MEGLEPETÉSEK:

* A tészta dagasztásakor és a homokozóformákkal történő kivágásakor a liszt bőven szóródik szét. A paradicsomszósz is biztosan sok nyomot hagy. Mindegyiket, még a kiszáradt szósz vagy tészta foltokat is le tudja törölni néhány megnedvesített Tento Extra Strong papírtörlő lap segítségével.