JÓ JÁTÉKKÁ

VÁLTOZTATJUK

A HOPPÁKAT

Ismerje meg a receptjeinket a meglepetéses játékra!

NYÁR AZ ABLAKPÁRKÁNYON

ÉRTÉKELJE A RECEPTET:
A KÖVETKEZŐ ÉLETKORÚ GYERMEK RÉSZÉRE:

NYÁR AZ ABLAKPÁRKÁNYON

ÉRTÉKELJE A RECEPTET:
A KÖVETKEZŐ ÉLETKORÚ GYERMEK RÉSZÉRE:

HOZZÁVALÓK:

  • kis virágcserepek vagy joghurtos poharak
  • fűszernövények vetőmagja
  • föld
  • 1,5 vagy 0,7 l űrtartalmú műanyag palackok
  • éles kés vagy olló
  • Tento Extra Strong papírtörlő

  ELKÉSZÍTÉS:

  Szobai kertet kialakítani az ablakpárkányon a gyermekével közösen, igazán gyerekjáték. Remek módja annak is, hogyan tanítsuk türelemre és felelősségre. Kezdje a virágcserepekkel. Mindegyiket töltse fel 1/4 részig földdel (kisebb csomagolásban is kapható). Mindegyik cserépbe szórjon bele néhány vetőmagot, és takarja le vékony földréteggel. Öntözze meg a magokat egy kis vízzel. A következő lépésben a műanyag palackokból készítsen pici üvegházakat.

  Vágja le késsel vagy ollóval a palackok felső részét (kb. 1/3 magasságban), majd kérje meg gyermekét, hogy takarja le velük a virágcserepeket. A palackok legyenek nyitva, hogy a magokhoz hozzáférjen a friss levegő. Most már csak napsütötte helyre kell tenni a cserepeket és megöntözni a magokat, hogy kicsírázzanak. Miután a magokból apró növények lettek, a palackokat el lehet távolítani, és a növényeket rendszeresen kell öntözni. Néhány nap múlva élvezheti a házilag termesztett fűszernövények ízét.

AMIN MEGLEPŐDHET:

Szétszórta a földet a konyhapulton? Szabaduljon meg tőle Tento Extra Strong papírtörlő segítségével. Ezután nedvesítsen meg néhány törlőkendőt vízzel és törölje a munkalapot tisztára.