JÓ JÁTÉKKÁ

VÁLTOZTATJUK

A HOPPÁKAT

Ismerje meg a receptjeinket a meglepetéses játékra!

NYÁR AZ ABLAKPÁRKÁNYON

ÉRTÉKELJE A RECEPTET:
A KÖVETKEZŐ ÉLETKORÚ GYERMEK RÉSZÉRE:

NYÁR AZ ABLAKPÁRKÁNYON

ÉRTÉKELJE A RECEPTET:
A KÖVETKEZŐ ÉLETKORÚ GYERMEK RÉSZÉRE:

ÖSSZETEVŐK:

  • vagy kiürült, joghurtos poharak
  • fűszernövények magvai
  • föld
  • 1,5 vagy 0,7 literes, műanyag palackok (annyi darab ahány cserép)
  • éles bicska vagy olló
  • Tento Extra Strong papírtörlő

VÉGREHAJTÁS:

A gyermekkel kertet csinálni az ablakpárkányon, nem túl nehéz dolog. És ez egy jó módja annak, hogy türelemre és felelősségre tanítsuk a gyermeket. Kezdjék a cserepek előkészítésével. A cserepeket ¼ részig töltsék meg boltban vásárolható kerti földdel (kis csomagokban is kapható). Minden cserépbe dobjanak néhány szem magot a kiválasztott növényből. A magokat fedjék le egy vékony réteg földdel, és öntözzék meg egy kevés vízzel. Majd csináljanak mini üvegházat a műanyag palackokból.

Késsel vágják le a palackok felső részét (kb. a teljes magasság 1/3-áig), és kérje meg a gyermeket, hogy fedje le velük a cserepeket. A palackokról le kell venni a kupakot, hogy a csírázó növények lélegezni tudjanak. Majd elég a cserepeket napos helyen hagyni, és öntözni a magokat, amíg ki nem kelnek. Amikor a magokból már kis növényke lesz, vegyék le a védőtetőt, és rendszeresen öntözzék, és... mintegy két héten belül örülhetnek a saját, házi fűszereknek.

MEGLEPETÉSEK:

Kiszóródott a föld a konyhai munkalapra? Törölje le a munkalapot Tento Extra Strong papírtörlővel. Majd nedvesítsen meg még néhány lapot, és törölje tisztára velük a munkalapot.